"Ministrul Varoufakis şi cu mine am schimbat opinii cu privire la evoluţiile actuale şi credem că o cooperare eficientă este în interesul tuturor", a declarat Lagarde, într-un comunicat. „Concluzia este că "am fost de acord că incertitudinea nu este în interesul Greciei şi salut confirmarea de către ministru că plata datorată Fondului va fi făcută pe 9 aprilie", a adăugat ea.

Timp de trei săptămâni, un zvon – alimentat de o scrisoare alarmistă a primului ministru grec Alexis Tsipras către cancelarul german Angela Merkel la 15 martie – avertizează că ţara ar putea să nu-şi onoreze rambursările următoare, sugerând că Atena nu ar fi capabilă să respecte termenul pentru data de 9 aprilie, aminteşte AFP.

Iar o intrare în default ar avea consecinţe greu de calculat, potrivit economiştilor.

Grecia este în prezent în negocieri dificile cu partenerii săi din Uniunea Europeană.

Ca urmare, ţara pare să caute alte tipuri de sprijin: după Lagarde, Ianis Varoufakis se va întâlni luni cu responsabili ai Trezoreriei SUA, printre care Nathan Sheets, subsecretar al Trezoreriei americane pentru afaceri internaţionale, notează AFP.

El se va întâlni de asemenea cu Caroline Atkinson, consilier al preşedintelui Barack Obama pentru afaceri economice internaţionale.AGERPRES