Ceea ce a fost un an record este este acum în pericol de a se transforma într-un an acru, cu indicele Stoxx Europe 600 ajungând de la cel mai mare câștig trimestrial în 2009, la cel mai rea lună, iunie, din ultimii doi ani. O treime s-a pierdut după ce indicele a pierdut 7,8% față de maximul tuturor timpurilor înregistrat la 15 aprilie.

Cu negocierile datoriei Grecici în impas, unii oficiali vizualiza ședința de joi a miniștrilor de finanțe ca o ultimă șansă pentru a se ajunge la un acord. Orice rezultat ar fi o veste bună pentru a managerii care așteaptă să se bucure de roadele programului de stimulare implementat de preşedintele BCE, Mario Draghi în 2015.

"E ca și cum un show TV cu o poveste foarte tristă se derulează sezon dupa sezon", a spus Rosamunde Price, care supraveghea aproximativ 14 miliarde dolari ca șef strategii de investiții la Seven Investment Management în Londra. "Această saga a Greciei murdăreşte totul în calea a ceea ce trebuia să fie cu adevărat un an de redresare a Europei."

Cu volatilitatea capitalului din regiune la un nivel record față de SUA, investitorii s-au întors la bani. Indicele ASE al Greciei, care a fost printre cele mai bune câștigători din Europa de Vest în acest trimestru prin luna Mai, înregistrează acum cele mai mai slabe performanţe din lume.