Fondul de exploatare a patrimoniului statului va avea astfel ca misiune să negocieze ‘imediat’ prelungirea concesiunii aeroportului din Atena, vânzarea acţiunilor deţinute de stat la compania de gaze Depa şi petrolieră Helpe, precum şi a unui prim ansamblu imobiliar de stat, a precizat ministrul.

Venizelos a prezentat detalii dintr-o şedinţă a guvernului, în timp ce partenerii şi creditorii Atenei îşi accentuează presiunile pentru ca Grecia să-şi respecte angajamentele asumate în materie de redresare bugetară.

‘Primul val de privatizări’ care include de asemenea prelungirea licenţelor Opap’, societatea de pariuri sportive, şi ‘noile licenţe de telefonie mobilă avansează’, a declarat ministrul.

‘Aceste active vor fi transferate miercuri Fondului de exploatare a patrimoniului statului şi acelaşi lucru se va întâmpla, în ritm foarte rapid, cu toate programele ajunse la maturitate’, a adăugat el.

Ţara ‘îşi va atinge obiectivele’ în materie de privatizări, a insistat demnitarul elen. Atena şi-a luat angajamentul în primăvară să lanseze un program de privatizări în valoare de 50 de miliarde euro, dintre care cinci miliarde în 2011, cu scopul de a convinge zona euro şi Fondul Monetar Internaţional să apere ţara de riscul falimentului.
SURSA: Agerpres