Oamenii, în secolul XXI, sunt din ce în ce mai conectaţi emoţional cu dispozitivele mobile, lucru valabil şi pentru români. Conform unui studiu Intel, 80% dintre români îşi verifică dispozitivul mobil înainte de a pleca spre birou, iar 33% sunt dispuşi să renunţe la ciocolata, 23% la cafea, 21% chiar la partener, iar 19% la zile de concediu, decât să traiască o săptămână fără gadgetul mobil.
Pierderea smartphone-ului sau a laptopului este de neimaginat pentru majoritatea utilizatorilor. Primul lucru la care te gândeşti atunci când descoperi că ţi-ai pierdut telefonul sau laptopul este costul acestuia, însă ulterior îţi dai seama ca odată cu acesta ţi-ai pierdut datele de contact sau informaţii preţioase care nu pot fi înlocuite. Poţi evita să ajungi într-o astfel de situaţie folosind aplicaţii, gratuite, create special în acest sens.
Find My iPhone este o aplicaţie pentru posesorii de dispozitive Apple. Aceasta aplicaţie este gratuită pentru utilizatorii de iPhone 4, 4S, iPad, sau ultima generaţie de iPod Touch. Cu aplicaţia Find My iPhone poţi să îţi localizezi telefonul pierdut sau furat folosind GPS-ul încorporat şi poţi şterge toate datele de la distanţă.
Where’s my Droid se adresează utilizatorilor de smartphone-uri cu sistem de operare Google Android. Aplicaţia permite posesorilor să îşi găsească telefonul atunci când au uitat unde l-au pus, chiar dacă e în modul silenţios. Folosind unul sau mai multe cuvinte cheie, utilizatorul poate reactiva soneria şi chiar creşte nivelul acesteia. Această aplicaţie permite găsirea telefonului atunci când acesta este furat sau pierdut prin simpla trimitere a unui SMS. Telefonul va da un SMS înapoi cu localizarea sa.
Prey este aplicaţia pe care ar trebui să o folosească toţi posesorii de laptopuri. Această aplicaţie gratuită ajută la recuperarea laptopul pierdut sau furat. Atunci când laptopul este furat, acesta va transmite imediat poziţia sa. Dacă nu există o coenxiune la Internet aplicaţia va sta în standby până cand va găsi o reţea hotspot la care se va conecta automat. Pentru a activa aplicaţia Prey, utilizatorul nu trebuie decât să trimită un mesaj de pe telefon sau de pe alt laptop. Cu această aplicaţie se pot captura imagini pentru a vedea ce se întâmpla pe ecran sau se pot captura imagini cu webcam-ul laptopului fără ca hoţul să ştie acest lucru.
Lookout se adresează, atât utilizatorilor de termianle Apple, cât şi celor care folosesc telefoane Android. Aplicaţia protejează terminalele de eventuale atacuri informatice venite prin Wi-Fi, Bluetooth sau SMS. Lookout stochează datele sensibile de pe terminale într-un cont online şi poate localiza telefonul dacă este furat sau pierdut. Aplicaţia este gratuită, însă pentru a beneficia de toate funcţiile oferite utilizatorul trebuie să plătească 30 de dolari.
Plan B este o altă aplicaţie pentru utilizatorii de terminale Android. Aceasta este singura aplicaţie care permite utilizatorilor să o instaleze pe telefon după ce acesta a fost furat sau pierdut, lucru posibil datorită coordonării dintre Android Market şi contul Google. După instalarea aplicaţiei utilizatorul va primi coordonatele telefonul via email. Aplicaţia va urmări mişcările teleefonul şi va trimite emailuri cu poziţia sa actuală. Plan B nu permite ştergerea datelor de la distanţă, însă este util celor care nu aveau instalată nicio aplicaţie de securitate.
SURSA: foxnews.com