„Am avut încă de la începutul mandatului ca obiectiv reînnoirea parcului auto național.Pentru că trebuie să ne gândim la generațiile viitoare gestionăm cel mai longeviv program guvernamental, Rabla, cu componenta sa, Rabla Plus. Vrem să promovăm mașin care nu poluează. Dar nu putem să susținem pe piață astfel de mașini fără să ne gândim la un program dedicat stațiilor de reîncărcare pentru ele. Ghidul de finanțare pentru aceste stații, aflat în dezbatere publică, ține cont de anumite culoare pe care avem în plan să le dezvoltăm. Nu vorbim despre lucruri ușor de făcut. Avem nevoie de colaborare”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Și ministrul energiei, Toma Petcu, prezent la același eveniment, a susținut necesitatea dezvoltării infrastructurii de încărcare pentru vehicule electrice.

„Știu că vânzările de mașini electrice cresc în România. Și, cum ne-am atins ținta ca 24% din energie să provină din surse regenerabile, fiind chiar pe la 27%, cred că mașinile electrice sunt o soluție viabilă pentru reducerea gazelor cu efect de seră. Vrem să contribuim la programul «infrastructură verde» astfel încât să ținem pasul cu vânzările de mașini electrice”.