Google aniversează azi 93 de ani de la naşterea artistului Dizzy Gillespie care s-a stins din viaţă pe 6 ianuarie 1993.

Cei care au intrat astăzi pe pagina de start a motorului de căutare au observat astăzi ca logoul tradiţional a fost schimbat cu unul în care litera "G" a fost înlocuită cu imaginea stilizată a trompetistului.

John Birks "Dizzy" Gillespie a fost un trompetist şi compozitor de jazz american. Împreună cu Charlie Parker, a jucat un rol important în jazz-ul modern. A influenţat mulţi alţi muzicieni precum trompetiştii Miles Davis, Arturo Sandoval, Fats Navarro, Lee Morgan, Jon Faddis sau Chuck Mangione.

Dizzy Gillespie este unul din fondatorii stilului afro-cuban jazz. A câştigat două premii Grammy, în 1975 pentru Best Jazz Performance şi în 1991 pentru Best Large Jazz Ensemble Performance. Gillespie a murit de cancer pancreatic în 1993, marcând sfârşitul unei vieţi şi cariere a unuia dintre cei mai mari contribuitori la jazz-ului modern.

<object width=”480″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/hXdpIaEOETo?fs=1&hl=en_US”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/hXdpIaEOETo?fs=1&hl=en_US” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”480″ height=”385″></embed></object>