USA Force a comunicat că zborul s-a încheiat la câteva secunde de la lansare, din cauza unei defecţiuni tehnice, care a împiedicat aprinderea motorului cu care era dotată aeronava supersonică.

Avionul în formă de rachetă, denumit Waverider, a fost lansat dintr-un bombardier B52, deasupra Oceanului Pacific.

Aerovana X-51A Waverider este concepută (aşa cum arată şi numele său) să se deplaseze pe unda de şoc pe care o provoacă, accelerând în câteva secunde până la Mach 6.

Avionul are motoare “scramjet”, care permit atingerea unor viteze de peste 2.000 metri/secundă. Astfel, călătorii vor ajunge de la Londra la New York în doar o oră. Prin comparaţie, avionul Concorde, care a fost cel mai rapid avion comercial (supersonic), atingea viteza de numai 603 m/secundă.

<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/E4gxmHiumDo?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/E4gxmHiumDo?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Sursa: pilotmagazin.ro, RADOR