"Nimănui nu-i place să rămână blocat în ambuteiaje. De aceea, echipele Waze şi Google Maps lucrează împreună pentru a obţine beneficii maxime din tehnologia Google şi din pasiunea comunităţii reunite în jurul Waze, pentru a încerca să amelioreze circulaţia rutieră în fiecare zi", a subliniat un responsabil al Google, Brian McClendon, în blogul său.

"Utilizatorii Google Maps pe mobil vor beneficia, de acum încolo, de informaţii privind incidente în timp real, identificate de utilizatorii Waze", a explicat acesta.

Creată în 2008 în Israel, Waze este o aplicaţie mobilă care combină cartografierea cu un aspect comunitar: aceasta dă sfaturi privind trasee rutiere ţinând cont de informaţii asupra accidentelor, lucrărilor sau ambuteiajelor, furnizate de aproape 50 de milioane de utilizatori.

Google a anunţat achiziţionarea acestei aplicaţii în iunie, fără a dezvălui valoarea tranzacţiei, însă presa israeliană a evocat la acel moment o sumă de până la 1,3 miliarde de dolari.

Waze va fi disponibilă pe aplicaţia Google Maps în sistemele de operare Android şi iOs în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Franţa, Germania, Mexic, Panama, Peru, Elveţia, Marea Britanie şi SUA.
Sursa: Agerpres