Serviciul Google Buzz, integrat în Gmail, a stârnit mare interes în rândul utilizatorilor serviciului de e-mail  la lansarea sa însa, în scurt timp majoritatea au început să se plângă de faptul că ar încălca dreptul lor la confidenţialitate. Google a introdus, recent, o modalitate de a renunţa mai uşor la acest serviciu.

Eric Schimdt, şeful Google, a declarat recent la World Mobile Congress 2010 că a greşit strategia de comunicare în privinţa serviciului Buzz.

„Nu am înţeles exact cum să comunicăm serviciul Google Buzz şi clauzele sale de confidenţialitate. S-a creat multă confuzie când a fost lansat, şi oamenii s-au gândit că adresele lor de e-mail şi alte informaţii private vor fi publice”, a declarat Eric Schmidt.

„Când intraţi prima dată pe Google Buzz, pentru a simplifica experienţa la pornire, este posibil să selectăm automat pentru dvs. persoane de urmărit, pe baza persoanelor cu care conversaţi prin email şi chat mai mult. De asemenea, este posibil să sugerăm altor persoane să vă urmărească automat. Puteţi verifica şi edita lista de persoane pe care le urmăriţi şi puteţi bloca anumite persoane să vă urmărească. Numele, fotografia şi lista de persoane pe care le urmăriţi şi care vă urmăresc vor fi afişate în profilul dvs. Google, care poate fi căutat în mod public pe Web. Puteţi opta să nu se mai afişeze în profilul dvs. lista de persoane care vă urmăresc şi pe care le urmăriţi„ se arată în politica de confidenţialitate a serviciului.

Google a făcut mai multe modificări serviciului Buzz, iar acum în loc de o listă predefinită de persoane cu care utilizatorii intră în contact, se sugerează o listă cu persoane cu care utilizatorul ar putea dori să intre în contact.

Google a introdus de astfel posibilitatea de a renunţa la acest serviciu. Utilizatorii de Gmail care nu vor să aibă de-a face cu Buzz, îl pot dezactiva dând click pe Settings (Setări), Google Buzz şi dezactivare.

0-47902-buzz.jpg

SURSA: guardian.co.uk