Google intenţionează să lanseze o nouă aplicaţie pentru Android 2.0, denumită Google Maps Navigation, care va oferi posesorilor de telefoane mobile cu GPS indicaţii după hărţile Google.

Google Maps este o aplicaţie gratuită de cartografiere cu ajutorul căreia se pot vedea şosele de pe tot globul, sensuri de circulaţie, informaţii din trafic etc. Dacă Google Maps Navigation va folosi Google Maps, producătorii de GPS-uri vor avea mari probleme pentru că aplicaţia va fi gratuită.

Google Maps Navigation va funcţiona numai pe telefoanele mobile care suportă sistemul de operare Android 2.0 şi care au un receptor GPS. Reprezentanţii Google au anunţat că primul telefon care va avea integrată aplicaţia Maps Navigation este Motorola Droid. Google colaboreaza însă şi cu Apple pentru a introduce aplicaţia pe telefoanele iPhone.

Un telefon cu Maps Navigation va funcţiona ca oricare sistem de navigaţie, însă va beneficia de serviciile Google, Search şi Maps. Una dintre cele mai interesante funcţii este Google Street View care care conţine imagini panoramice 360° din mai multe oraşe de pe glob. La fel ca majoritatea aparatelor GPS, utilizatorii vor şti întodeauna care este cea mai apropiată benzinărie sau restaurant şi vor primi informaţii din trafic în timp real.

SURSA: CNET