Picnik, site-ul care permite editarea de fotografii online, a fost achiziţionat de Google, se arată pe blogul oficial al companiei, însă suma nu a fost dezvaluită.

Picnik este cea de a treia companie pe care Google a achiziţionat-o în ultimele trei săptămâni, după motorul de căutare Aardvark şi serviciul de mobil e-mail reMa.

Din luna septembrie şi până în prezent Google a cumpărat nu mai puţin de opt companii, potrivit lui Andrew Pederson, purtător de cuvânt al companiei.

În luna octombrie a anului trecut, Eric Schmidt, CEO Google a declarat că va cumpăra câte o companie mică în fiecare lună şi o dată la doi ani va încheia o tranzacţie mai mare. 

Picnick este un site care a fost lansat acum cinci ani şi care are în prezent 20 de angajaţi. Aceştia vor lucra de acum pentru Picasa, serviciul online de fotografii Google.

Picnick permite editarea fotografiilor online fără a fi nevoie de instalarea niciunui software. Utilizatorii pot încărca fotografii de pe Flickr, Facebook, Picasa, Photobucket, Webshots etc. Principalii concurenţi erau Pixlr, Fotoflexer şi Aviary.

SURSA: Cnet