General Motors (GM) a respins oferta constructorului chinez BAIC pentru preluarea Opel şi va continua negocierile de vânzare cu producătorul canadian de componente auto Magna şi compania belgiană RHJ, a anunţat, joi, divizia europeană a grupului auto american, citată de Mediafax.

„Am decis să continuăm discuţiile cu Magna şi RHJ pentru viitorul Opel”, a precizat John Smith, negociatorul şef al GM pentru vânzarea Opel, într-un comunicat.

Reprezentantul GM a respins de facto propunerea, prezentată luni, de compania chineză BAIC, al treilea ofertant pentru preluarea Opel.

Guvernul german şi GM negociază în privinţa cumpărătorului companiei americane, întrucât autorităţile de la Berlin favorizează oferta Magna, iar grupul american optează pentru propunerea companiei RHJ International.

GM trebuie să ajungă la un acord cu guvernul german asupra cumpărătorului, întrucât autorităţile de la Berlin urmează să garanteze credite de până la 4,5 miliarde de euro pentru ca Opel să poată continua activitatea.

Grupul american controlează 35% din acţiunile Opel, în timp ce restul de 65% se află, de la falimentul grupului american la 1 iunie, în administrarea specială a unui consiliu format din doi reprezentanţi GM şi doi ai statului german. Un al cincilea membru al consiliului, preşedintele Camerei de Comerţ Americane din Germania, Fred Irwin, nu are drept de vot.

SURSA: Mediafax