Constructorul auto american General Motors (GM) estimează că va primi de la guvernele Marii Britanii, Spaniei şi Poloniei un împrumut de un miliard de euro pentru restructurarea diviziei Opel, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Mediafax.

Guvernul german a asigurat deja un împrumut de 1,5 miliarde de euro pentru menţinerea Opel pe linia de plutire şi s-a oferit să finanţeze vânzarea participaţiei majoritare a constructorului de automobile unui grup condus de producătorul canadian de piese auto Magna International.

Pe de altă parte, GM a indicat că ar fi mai simplu să vândă acţiunile grupului belgian de investiţii RHJ International. În prezent, compania americană analizează şi alte opţiuni, precum păstrarea Opel, scenariu care se bazează pe posibilitatea obţinerii de fonduri de la mai multe state, excluzând Germania.

GM ia în considereare, de asemenea, să investească peste un miliard de euro, din fonduri proprii, în Opel. Investiţiile pot fi finanţate cu rezervele de mai multe miliarde de dolari generate prin restructurarea constructorului auto american, ieşit din faliment în iulie.

Opel are peste 25.000 de angajaţi, în patru uzine din Germania. În Marea Britanie, compania deţine două fabrici, unde se produc automobile sub brandul Vauxhall. Opel mai are facilităţi de producţie în Polonia, Belgia şi Spania.

SURSA: Mediafax