Răsturnare de situație în cazul fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu. S-a aflat unde a plecat aceasta după demisia din fruntea direcției.

Giorgiana Hosu nu a rămas șomeră după demisia din fruntea DIICOT

Cei de la Secţia pentru procurori a CSM au admis solicitarea procurorului Giorgiana Hosu de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totul s-a întâmplat la mai puţin de o săptămână de la demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror HOSU ELENA – GEORGIANA în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020”, se arată în ordinea de zi soluţionată a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din 29 septembrie.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcție a Giorgianei Hosu de la conducerea DIICOT.

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, și-a anunțat joi demisia după ce soţul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA. Conducerea instituției va fi asigurată de procurorul șef adjunct al Direcției, Oana Daniela Pâțu, a anunțat Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.

Soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare sub supraveghere în Dosarul „Carpatica Asig”, el fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea informațiilor nedestinate publicității. Decizia magistraților Tribunalului București poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare.