Într-un interviu acordat la PRO X, Gigi Becali a răbufnit după remiza echipei cu Sepsi, scor 0-0, care lasă FCSB la zece puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Patronu FCSB anunță că nu va mai investi niciun ban în echipă, adăugând că aceasta trebuie să se autofinanțeze. Totodată, el a adăugat că după meciul de duminică seară a avut un sentiment straniu.  Acesta susține că dacă nu va putea face față cupelor mondiale preferă să renunțe la fotbal.

„După ce am văzut aseară, am avut sentimentul, nu am mai trăit niciodată acest sentiment. Eu dacă nu pot să fac faţă în cupele europene mă las de fotbal. Eu nu vreau să bag banii familiei în cupele europene, că nu sunt idiot. Luaţi voi, mă, banii şi jucaţi-vă. Nu, că nu sunt idiot şi nici arab. Cum să dai banii tăi la nişte jucători care bagă mingea în poartă? Şi pentru că nu sunt cretin, faptul că ne-a dominat Sepsi, înseamnă că în cupele europene nu pot să fac faţă şi nu pot să fac bani”, a spus Becali.

Patornul FCSB susține că nu mai are de gând să riște niciun ban, adăugând că nu vrea să mai riște și alte certuri. Totodată, el a adăugat că vrea să restrângă finanțele, menționând că din banii de pe Man și Moruțan mai poate trăi liniștit doi ani. Becali a mai adăugat că e dispus să scoată la vânzarea tot ce are în cazul în care va fi nevoie.

Gigi Becali renunță la fotbal?

”Nu mă las de fotbal, dar va fi un altfel de strategie. Eu bani nu mai risc deloc.. Am vorbit cu Budescu şi i-am spus „bă, spune-mi ce bani vrei, ca să încheiem”. O să discutăm şi cu Keşeru ca să încheiem cu el. Şi o să jucăm cu jucătorii ăia, locul 5,7, 9, 10 , ce o vrea Dumnezeu. Cum să te baţi în Europa dacă te bate Sepsi? Pe noi Sepsi ne-a bătut aseară, nu am făcut egal, că trebuia să fie 2-3 la 0.

Nu vreau să mă cert cu Budescu. Clar nu o să mai joace la noi. Dar este un salariu mare. Vreau să restrâng. Am luat banii pe Man şi Moruţan, mai pot să trăiesc doi ani. Dar, la revedere, eu bani de la mine din buzunar nu mai bag. Vând tot, tot ce e de vânzare vând imediat”, a spus Gigi Becali la PRO X.

De menționat este faptul că reacția explozivă a patronului FCSB vine după ce echipa pe care o finanțează a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, duminică, în deplasare, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a XX-a a Ligii 1 Casa Pariurilor, ultima din 2021.

După noul scor, echipa bucureşteană încheie anul 2021 pe locul 2, la zece puncte de liderul CFR Cluj. Amintim faptul că în cursl zilei de luni se dispută ultimele două partide din 2021, FC U Craiova – CS Mioveni (17.30) şi Dinamo – Farul (20.30).

În ceea ce privește clasamentul actual, în momentul de față, CFR Cluj conduce detașat de FCSB astfel: 1 – CFR Cluj – 57 de puncte, FCSB – 47, FC Voluntari – 37, FC Botoşani – 34, CS Universitatea Craiova – 32, FC Rapid – 32. Pe de altă parte, Sepsi ocupă locul 10, cu doar 26 de puncte.