Pe lângă pasiunea pe care o are pentru fotbal, Gigi Beali este dedicat și credinței. De mai multe ori, acesta a anunțat că își dorește să se călugărească. Legătura sa cu Dumnezeu a fost confirmată recent, când patronul FCSB a izbucnit în plâns în fața preoților, cu ocazia ctitoririi Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești, județul Teleorman.

Gigi Becali a fost prezent alături de sora sa, Domnica Geambazi, dar și de fostul primar general al Bucureștiului, Adriean Videanu, ei fiind cei trei ctitori ai noii Mânăstiri. Întreaga ceremonie s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Patriarhului Daniel, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Astfel, patronul FCSB a primit din partea patriarhului Crucea Patriarhală pentru mireni, iar acest lucru l-a emoționat până la lacrimi. De menționat este faptul că aceeași distincție a primit-o și Adriean Videanu. Sora lui Becali în schimb a primit Crucea „Maria Brâncoveanu”. La slujbă au participat câteva mii de credincioși din toate zonele țării. Totodată, au fost prezenți și mai mulți preoți din Grecia.

Cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator în 26 septembrie 2021, vom avea bucuria de a ne închina ,,Mâinii Stângi a Sfintei Maria Magdalena” care este caldă, ce va fi adusă de la Sfântul Munte Athos.”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Pantocrator.

@cosmindelabragadiruu

Becali Sfant

♬ sunet original – CosminMinu

Gigi Becali se retrage la mănăstire

Amintim faptul că vineri seară, moaștele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena au ajuns în România. Racla cu mâna Sfintei Mironosițe a fost adusă din Grecia, de la Mănăstirea Simonopetra, cu prilejul sfinţirii bisericii Aşezământului monahal Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, jud. Teleorman. Totodată, cu această ocazie a fost adus şi un fragment din moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria – Grecia. Sfintele moaşte vor fi aduse de ierarhul locului, Mitropolitul Pantelimon.

Menționăm că Gigi Becali este o persoană extrem de religioasă, iar acesta este și motivul pentru care la bătrânețe își dorește să se retragă la mănăstire. Deși soția și fiicele sale nu sunt de acord cu decizia sa, patronul FCSB nu se oprește în a-și dori acest lucru.

El mai adăuga la un momentdat că vrea să îș lase toate lucrurile în regulă înainte de a se retrage, iar acest lucru va mai dura în jur de 15 ani.

„Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil”, declara Becali acum ceva timp.