Ghiță va activa în această funcție pentru o perioada provizorie de 4 luni începând cu 2 septembrie 2017, având în vedere că prelungirea mandatului de 4 ani cu încă un mandat provizoriu de 4 luni a actualului director general, Daniela Lulache, expiră la 1 septembrie, menționează comunicatul.

Propunerea a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunenare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţă în dată de 21 august.

De la 1 iunie 2017 și până în prezent, Cosmin Ghiță a activat ca președinte al Consiliului de Administrație la Compania Națională a Uraniului SA. De asemenea, potrivit CV-ului propriu, el l-a consiliat pe premierul României în domeniul energiei și mineritului și a contribuit la activitatea Secretariatului General a Guvernului României în aplicarea politicilor în domeniul energiei.

Ghiță a gestionat vânzarea a două perimetre petroliere în bazinul Mării Negre din România și a securizat o linie de finanțare de 300 milioane de dolari pentru o companie de dezvoltare de câmpuri mature off-shore din Marea Nordului.

Printre altele, Cosmin Ghiță a consiliat un fond de investiții american cu capitaluri totale de 184 miliarde de dolari, asupra unei potențiale investiții în domeniul petrolier din România și a consiliat Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei asupra unei structuri de privatizare de participațiuni minoritare în companii din portofoliu.

De asemenea, noul șef al Nuclearelectrica a efectuat consiliere în procesul de vânzare a unui perimetru petrolier deținut de o companie poloneză în Kazakhstan.

În perioada 2011-2017, Ghiță a îndeplinit funcția de manager Relatii Publice pentru România și Moldova la compania Medtronic.

În intervalul 2012-2015, el a fost consilier de Relatii Publice și Guvernamentale la Chevron România Exploration and Production SRL.