”În 2012, ca şi obiectiv, ar trebui să fim undeva în jurul lui zero. Sperăm să nu mai facem în continuare pierderi. Este un obiectiv ambiţios şi avem mult de lucru la capitolul acesta. Se renegociază contractele, încercăm să îmbunătăţim rezultatul comercial. Dacă am avut un contract de închiriere, când piaţa era în ascensiune, preţurile erau mai mari. Acum putem cere să renegociem. Se renegociază şi contractele de utilităţi. Pentru 2012, ne-am propus economii de costuri din renegocieri de 100 milioane dolari. Este un cumul, te uiţi la bottom line şi la top line, adică ce putem vinde în plus, identificarea de noi segmente de piaţă, în regiune”, a declarat oficialul TRG.
Strategia de extindere a activităţilor în plan extern a companiei vizează pieţele din Turcia şi Ucraina, a adăugat acesta. ”Regiunea noastră naturală este în jurul Mării Negre. Suntem prezenţi în toate ţările din jur. Pieţe noi însemnă Turcia. Suntem la stadiul de start-up. La fel şi Ucraina, unde avem deja activităţi. Am achiziţionat spaţii de depozitare acolo”, a precizat Aureliu-Marius Ghica.
The Rompetrol Group este deţinut integral de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, care a preluat în 2007 un pachet de acţiuni reprezentând 75 la sută din capitalul Rompetrol, de la omul de afaceri Dinu Patriciu, iar restul de 25 la sută în 2009.
Sursa: Agerpres