Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) susţine că soluţia României în contextul blocării tranşei din decembrie de la FMI este aceea a acontării unor credite pe termen scurt, până la momentul previzibil al venirii banilor de la Fond.

„Banca Naţională a României şi Finanţele au început deja să strângă banii care să acopere lipsa celei de a treia tranşe din partea Fondului Monetar Internaţional. Impactul blocajului în relaţia cu FMI se va vedea în timp; probabil vor fi datoriii pe care va trebui să le plătim. Cel mai probabil, însă, soluţia la care statul va apela va fi aceea a unui credit pe termen scurt, până când vin banii de la FMI”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, în cadrul unei emisiuni la RTV.

„Criza politică afectează mediul economic”

Radu Graţian Gheţea a mai declarat că actuala criză politică afectează mediul de afaceri, evocând situaţii ale unor investitori care au primit acceptul unor bănci pentru a lua credite, dar care ezită să le ia, motivând că aşteaptă să vadă în ce fel vor evolua lucrurile.