Gheorghe Turda spune tot despre scandalul cu Constantin Enceanu. De la ce a pornit, de fapt, cearta

Într-un interviu pentru impact.ro, Gheorghe Turda a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat, de fapt, înainte de ceartă, precizând motivul principal pentru care s-a ajuns în acest context.

El a precizat că, după ce s-a terminat emisiunea de la Etno TV, a fost organizată o recepție la care a participat împreună cu Ionuț Dolănescu, Constantin Enceanu și Maria Cârneci. Drept mulțumire, acesta le-a propus artiștilor să interpreteze câte un fragment dintr-un cântec reprezentativ.

‘Vreau să fie ultimul interviu pe care îl acord, pe această temă. Dar, să vă spun exact cum au decurs lucrurile în acea zi, cum am fost atras în scandal.După ce s-a încheiat emisiunea de la Etno TV, a  fost organizată o recepție. Drept mulțumire, le-am propus artiștilor Ionuț Dolănescu, Constantin Enceanu și Maria Cârneci, care se aflau atunci acolo, să interpretăm câte un fragment dintr-un cântec reprezentativ.”, spune acesta.

Nu i-a convenit interpretarea

Gheorghe Turda a mai spus că a ales să interpreteze ”Doina Ardelenilor” și că lui Constantin Enceanu nu i-a plăcut interpretarea lui. Acesta spune că colegul lui de breaslă a reacționat mahalagește.

”Eu am ales o doină celebră, ‘Doina Ardelenilor’, pe care am cântat-o și în 1979, la ‘Kennedy Center’, în Washington, cu ‘Doina Bucureștiului’, pe vremea când unii dintre cei de la masă nici nu se născuseră ca artiști.Domnului Enceanu nu i-a convenit interpretarea mea, vocea mea belcanto, și a reacționat mahalagește, din punctul meu de vedere.”, spune el.

”M-au provocat”

În continuare, Gheorghe Turda a precizat că a fost provocat e către Constantin Enceanu și amicii lui, subliniind că aceștia îl filmau. Interpretul a subliniat că avea un pahar cu apă în mână și că a aruncat cu apă în Constantin Enceanu, dar că nu l-a udat din cauză că paharul a căzut pe masă.

”El și amicii lui, de fapt, înregistrau tot. M-au provocat. Aveam un pahar cu apă pe jumătate plin, și, ca să-l spăl de toate bârfele care i-au ieșit pe gură, de-a lungul anilor, am aruncat cu apă spre el.Dar, nu l-am udat, căci paharul mi-a căzut pe masă, apoi s-a rostogolit pe jos. Nu am mai vorbit cu el, de atunci. Este un răzvrătit, un needucat, după părerea mea, îi cam lipsesc cei șapte ani de acasă’, a mai spus Gheorghe Turda, despre scandalul cu Constantin Enceanu.