Gheorghe Dincă primește pensie și în închisoare

Gheorghe Dincă, cunoscut și sub numele de „Monstrul din Caracal”, continuă să primească o pensie de la stat, chiar și în timp ce este închis.

Individul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, torturarea și uciderea tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în 2019.

Deși este încarcerat, Dincă primește lunar o pensie de 1.000 de lei de la stat. Din acea sumă, însă, el primește doar 700 de lei, după ce i s-a pus poprire, din cauza faptului că nu a plătit despăgubirile în valoare de peste 600.000 de euro către familiile celor două tinere.

Bani salariul minim
SURSA FOTO: Dreamstime

Monstrul din Caracal trebuie să plătească despăgubiri familiilor celor două tinere

După multiplele procese din ultimii ani, Gheorghe Dincă este obligat să plătească familiilor celor două tinere dispărute, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, o sumă ce depășește 600.000 de euro.

Deoarece până în prezent nu au fost vândute multe dintre proprietățile lui Dincă, familiile victimelor nu au primit încă suma stabilită de instanță. Au fost vândute doar mormanele de fier și două mașini vechi.

După aproape cinci ani de la dispariția care a șocat întreaga țară, cercetările au dus la concluzia că Gheorghe Dincă este responsabil de întreaga situație.

Cu toate acestea, de-a lungul anchetelor, el a declarat în repetate rânduri că nu le-a omorât pe fete. El spune că le-a vândut. De asemenea,  aruncă vina pe autorități pentru neîntreprinderea unor verificări în acest sens.

„Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile. Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru.(…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor”, a declarat Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă
SURSA FOTO: Evenimentul Zilei

Gheorghe Dincă a fost mutat într-o nouă celulă

După schimbarea regimului de detenție, „Monstrul din Caracal” a fost transferat într-o celulă nouă.

Acesta se află într-o cameră în care sunt închiși alți 20 de deținuți mai în vârstă și considerați periculoși.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) spune că deținutul nu muncește. El participă regulat la slujbele ținute în sala de sport de către pastorii penticostali. Aceștia din urmă au parteneriate cu Penitenciarul Craiova.