Gheorghe Dincă a fost mutat într-o nouă celulă

Monstrului din Caracal i-a fost schimbat regimul de detenție. Astfel, Penitenciarul Craiova l-a mutat într-o altă celulă, acolo unde mai sunt ținuți 20 de infractori periculoși.

Surse din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au precizat că acesta a reușit să obțină un pat jos, pentru a nu fi nevoit să urce la etaje superioare.

Conform informațiilor oferite de sursele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținutul nu muncește, dar este prezent în mod constant la serviciile religioase desfășurate în sala de sport a penitenciarului. Aceste servicii sunt oficiate de pastorii penticostali cu care instituția penitenciară are colaborări.

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a primit o sentință de 30 de ani de închisoare pentru crime de omor și trafic de persoane. Din închisoare, Dincă a avansat o ipoteză șocantă: susține că cele două adolescente sunt în viață.

Monstrul din Caracal a declarat că fetele au fost vândute unor traficanți de persoane. Totuși, cuvintele sale nu au fost crezute nici de autorități, nici de familiile victimelor.

„Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile. Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru. (…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor”, a declarat, Gheorghe Dincă pentru spynews.ro.

Gheorghe Dincă
SURSA FOTO: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Monstrul din Caracal, dat în judecată pentru o datorie

În urmă cu o lună, a ieșit la iveală că Gheorghe Dincă a fost dat în judecată de o companie de stat. Acesta avea o datorie de 1.600 de lei.

De asemenea, el a contestat decizia de condamnare, pe care a primit-o după ce a fost găsit vinovat de furt de energie electrică.

Potrivit hotărârii contestate de către Dincă, instanța a stabilit cheltuieli de judecată în suma totală de 7950 de lei, care includ:

  • cheltuieli judiciare suportate de către stat în timpul urmăririi penale (1000 de lei)
  • procedurii de cameră preliminară (300 de lei)
  • și judecății (6650 de lei)

De asemenea, acesta a fost obligat să suporte cheltuielile judiciare avansate de către stat în cuantum de 7950 de lei, din care:

  • 1000 de lei pentru cheltuielile efectuate în timpul urmăririi penale
  • și 6950 de lei pentru cheltuielile efectuate în timpul procedurii de cameră preliminară și judecății

În plus, s-a dispus confiscarea instalației electrice clandestine folosite de către inculpat în săvârșirea infracțiunii. S-a dispus și menținerea măsurii de siguranță a confiscării speciale a butoiului utilizat pentru arderea cadavrelor victimelor.