Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a reacționat la o postare a Gabrielei Firea care anunța rezultatele testelor PCR gratuite efectuate de românii care au plecat în vacanțe. În opinia lui Lăzăroiu, ceea ce încearcă să sugereze primarul general, „o ușoară conspirație”, nu are nicio legătură cu rezultatele acestor teste. Lăzăroiu consideră că Gabriela Firea se teme că românii nu vor ieși la vot de teama infectării și „le dă puțin curaj cu o postare voalată despre conspirația covid-19”.

„Firea încearcă și ea o ușoară conspirație prin puncte de suspensie. Știi, ca atunci când ți-e jenă să spui pe șleau „oculta mondială” sau „sunt interese mari la mijloc” și faci cu ochiul, ori subțiezi buzele știutor. Nu te poate nimeni acuza că împrăștii teorii ale conspirației, nu. Ți-a intrat ceva în ochi, s-au uscat buzele. Evident, simpatizanții ei dau năvală și completează punctele de suspensie în comentarii – pământul e plat, doomsday, bilgheiț, soros, vackinul, cipu’ etc., dar ea dă inocentă din umeri și zice: „vox populi, n-am zis eu…”

În realitate, cele 7000 de teste făcute voluntar de cei care voiau să plece în Grecia nu demonstrează nimic și nu sunt comparabile cu nimic, așa cum încearcă să sugereze doamna epidemiolog din Voluntari. Cine voia să plece în Grecia și îi curgea nasul sau avea dureri in gât nu se testa pentru plecat în vacanță, persoanele vulnerabile (din spitale, cămine) nu se testează nici ele, că nu prea au bani de Grecia si nici starea propice de plecat in vacanță. Firea a nimerit peste un lot de oameni sănătoși care voiau să meargă la mare, atâta tot.

De ce face Firea asta? Simplu. Se teme că alegătorii ei nu vor ieși la vot și-atunci le dă puțin curaj cu o postare voalată despre conspirația covid-19”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe pagina sa de Facebook.

Reacția fostului consilier prezidențial vine după ce în cursul zilei de astăzi primarul general Gabriela Firea a postat rezultatele testelor PCR gratuite în privința celor care au plecat în concediu.