Gestamp furnizează componente pentru mai mult de 800 de modele de vehicule produse de marii producători auto, inclusiv Volkswagen şi Renault. Compania are 98 de fabrici pe plan global şi peste 36.000 de angajaţi. 

Planificata ofertă publică iniţială pentru un sfert din acţiunile Gestamp ar fi a treia listare anunţată anul acesta în Spania, după firmele Prosegur şi Neinor Homesa. 

Evaluarea Gestamp se bazează pe vânzarea unei participaţii de 12,5% către compania niponă Mitsui, cu suma de 467 de milioane de euro. 

Acţiunile ar urma să fie listate în a doua jumătate a anului la Bursele din Madrid, Barcelona, Bilbao şi Valencia. 

Oferta publică iniţială va fi coordonată de JP Morgan Securities, Morgan Stanley şi UBS, la listare urmând să participe şi Banco Santander, Deutsche Bank, Societe Generale, BBVA, BNP Paribas şi Caixabank. 

În 2016, profitul net al Gestamp a urcat cu 37,1%, la 221 de milioane de euro, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 10,6%, la 841 de milioane de euro. 

Luna aceasta, Gestamp, a anunţat extinderea pe piaţa din România şi achiziţionarea unei fabrici în zona limitrofă a oraşului Piteşti, al cărei client principal este grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia. 

 AGERPRES