Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea colonelului Gheorghe-Nucu Marin din Ministerul Afacerilor Interne, informează Administrația Prezidențială. Colonelul Nucu Marin este cel care s-a aflat, în noaptea protestului din 10 august, la conducerea Ministerului de Interne.

Colonelul Nucu Marin a fost citat de către procurori în calitate de martor, în dosarul ce vizează felul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august

„Am observat ce se întâmplă, dar nu pot să spun că au venit informaţii pe baza cărora la minister s-au luat nişte decizii. În piaţă au fost oameni care răspundeau de misiune. Nu aş putea să vă spun (dacă prefectul a fost în piaţă -n.r.). (…) Nu e vorba de clasificarea unor probe, sunt nişte informaţii care ele provin din documente clasificate şi atunci se va lua măsura declasificării la solicitarea Parchetului cu acordul celor care au furnizat documente. Cele mai bune informaţii se pot da de la Jandarmerie, nu de la nivelul ministerului, cele mai corecte şi precise. (…) Ministerul nu are rol activ, noi suntem la minister să putem să punem la dispoziţie în funcţie de nevoile din teren ce anune au nevoie. Dacă degenera situaţia, lua o altă amploare trebuie luate alt tip de măsuri. Decizia în principiu o lua conducerea ministerului, doamna ministru împreună cu mine şi ceilalţi secretari de stat în funcţie de gravitate. La momentul respectiv nu s-a … nu s-a luat nicio decizie. Acolo este doar comandantul acţiunii împreună cu cei îndrituiţi de lege”, a declarat Gheorghe Nucu Marin, la acea vreme.