Guido Wolf, ministrul Justiţiei şi Afacerilor Europene al landului german Baden-Württemberg avut vineri o întrevedere cu Tudorel Toader, dar înainte de întâlnirea acesta a declarat că emiterea unor legi cu dedicație ar fi un semnal fatal, cu referire la discuțiile conform cărora unele modificări l-ar favoriza pe Liviu Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a publicat astăzi un comunicat de presă, specificând într-o postare pe Facebook că „declarația ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupție – DNA – revocare procuror-șef – respectarea standardelor Comisiei de la Veneția. Restul constituie o declarație pentru presă”, atacându-și astfel omologul fără să i se adreseze pe un canal oficial.

În data de 3 august 2018 ministrul justiției, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER și secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta SAFTA au primit la sediul Ministerului Justiției vizita unei delegații a Ministerului Justiției al land-ului Baden-Württemberg din Republica Germania. Delegația germană a fost condusă de domnul Guido WOLF, ministrul justiției și pentru afaceri europene.

„Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Președinției Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiției, evoluțiile legislative recente în materie penală, precum și relațiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiției.”, transmite Ministerul Justiției printr-un comunicat de presă.