Jean Mihail a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din România. Acesta şi-a lăsat întreaga avere moştenire statului în anul 1936.

Palatul construit la Craiova a devenit muzeu de artă. Fotografiile familiei Mihail, adunate pentru prima oară într-o expoziţie s-au întors într-un fel acasă.

Câteva sute de fotografii de epocă care au aparţinut lui Jean Mihail, cel mai bogat om din România la începutul secolului al XX-lea, sunt expuse pentru prima dată publicului. Fotografiile care au stat pînă acum la Arhivele Naţionale sunt instantanee de familie dar şi poze de studio, care amintesc de o epocă de mult apusă.

Expoziţia e deschisă la Muzeul de Artă din Craiova, aşezământ amenajat chiar în palatul construit de Jean Mihail.

Pe lângă cele peste 200 de fotografii mai sunt expuse pagini de album, scrisori și piese de mobilier, toate aduse de la Arhivele Naționale.

“Nu au mai fost scoase din arhive până acum. Familia Mihail, fiind una dintre cele mai bogate familii din România începutului de secol XX şi până în anii ’30, a devenit cea mai bogată familie din România Mare, erau nişte oameni cosmopoliţi, deci le plăcea să călătorească, aveau şi relaţii de prietenie şi de afaceri în toată Europa, de aceea fotografiile pe care le-au făcut aparţin celor mai celebre ateliere fotografice din Europa, dar şi din România.”, a declarat Laura Tiparu, muzeograf Muzeul de Artă, conform Digi24.

Viaţa a trei generaţii ale familiei Mihail este ilustrată cu fineţe în saloanele mari ale Muzeului de Artă din Craiova. Turiştii sunt fascinaţi să descopere crâmpeie din viaţa de odinioară.

Expoziţia denumită sugestiv „A fost odată familia Mihail” va fi deschisă pănă la sfărşitul lunii februarie.