Germania trimite o undă de șoc în Europa

Germania a descoperit o a treia mutație a COVID-19. Medicii de la un spital din sudul Germaniei au descoperit o a treia mutație a coronavirusului. Recent, 35 de pacienți ai spitalului Garmisch-Partenkirchen au fost infectați recent cu coronavirus.

Mutația, care diferă de cea din Marea Britanie, a fost descoperită la cei 35 de pacienți anterior menționați.

Deocamdată, medicii nu știu dacă noua mutație este puternic contagioasă, spune Deutsche Welle.

”Simplul fapt că este o nouă variantă nu înseamnă că este mai contagioasă”, declară Clemens Stockklausner, directorul clinicii, care confirmă că nu se ştie cât de contagioasă este sau dacă această variantă creşte mortalitatea.

A fost descoperită o a treia mutație a COVID-19: Oamenii sunt sfătuiți să nu intre în panică

Adjunctul directorului spitalului din sudul Germaniei îndeamnă oamenii să nu intre în panică din cauza noii mutații.

”Trebuie să aşteptăm secvenţierea completă. Nu putem spune absolut deloc, pentru moment, dacă această (mutaţie) are vreo relevanţă clinică”, a declarat el presei.

Clemens Stockklausner a mai spus că noua mutație este diferită față de cea din Marea Britanie și Africa de Sud, care sunt mai infecționase, dar care nu au condus la o creștere a mortalității.

În plus, experții au declarat că noile variante nu reduc efectul vaccinurulor împotriva coronavirusului.

Amintim că bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a înregistrat o scădere în Germania. În plus, nivelul ocupării secțiilor de Terapie Intensivă a scăzut cu aproape 10-15 procente, spune ministrul german al Sănătății.

Bilanţul covid-19 a crescut cu 7.141 de contaminări luni, potrivit Institutului Robert Koch (RKI) – cu 5.000 mai puţine contaminări decât în urmă cu o săptămână. Însă bilanţurile transmise de landurile Bavaria şi Renania-Palatinat au fost incomplete, potrivit RKI.

Sursă foto: Dreamstime