Bursa de metale de la Londra (London Metal Exchange) ia o hotărâre importantă. Ea propune închiderea definitivă a ringului său de tranzacţionare cu strigare. Se pune astfel capăt unei practici care durează de un secol. Prin acest fel preţul metalelor este stabilit de către traderi care stau faţă în faţă, transmite Bloomberg.

Ringul de tranzacţionare de la Bursa de Metale de la Londra este celebru pentru cercul său de canapele roşii. De pe aceste locuri, traderii fac comenzi. Este ultimul ring de tranzacţionare cu strigare care mai există în lume. Acest ring a fost închis încă din luna martie 2020, când în Marea Britanie a fost decretată prima carantină naţională din cauza Covid-19. Bursa de Metale de la Londra a făcut trecerea la un sistem electronic de tranzacţionare.

Marţi, conducerea LSE i-a anunţat pe membrii săi că ar vrea ca închiderea ringului de tranzacţionare să aibă caracter permanent. S-au prezentat și o serie de măsuri destinate să stimuleze tranzacţiile electronice pe platformele sale, susține Agerpres.

Bursa de Metale de la Londra, lovitură dură pentru companii

Închiderea ringului ar pune capăt unei tradiţii de 144 de ani şi ar da o lovitură companiilor care sunt specializate în tranzacţiile la LME. Vor fi loviți din plin şi brokerii și funcţionarii.  Dar și alte persoane ale căror locuri de muncă depind de ecosistemul care s-a creat în jurul ringului de tranzacţionare de la LME.

O mare parte din tranzacţiile care se derulează la LME se fac deja electronic. Prin păstrarea ringului bursa londoneză a rezistat presiunilor de a trece la digitalizare şi automatizare cum au făcut alte pieţe financiare.

“Nu poţi să lucrezi la LME şi să nu iubeşti Ring-ul. A fost o parte atât de importantă din istoria şi cultura noastră. Din acest punct de vedere este o lovitură dură dar nu putem lăsa acest lucru să stea în calea a ceea ce credem că este cel mai bine pentru următorii 140 de ani”, a declarat directorul general de la LME, Matthew Chamberlain.

Închiderea ringului de tranzacţionare de la LME ar însemna punctul final pentru una dintre cele mai renumite instituţii din City-ul londonez. Acesta se întâmplă într-un moment în care există deja incertitudini crescute cu privire la viitorul centrului financiar după ieşirea Marii Britanii din UE.

Traderii au început să facă afaceri cu metale la Londra încă de la începutul secolului 19. Atunci a fost trasat pentru prima dată un cerc la o cafeneaua din Cornhill. LME a fost înfiinţat oficial în 1877.