Guvernul german 'a luat notă de votul 'NU' clar exprimat şi respectă acest rezultat. Guvernul federal rămâne deschis la dialog (…), dar, dată fiind decizia de ieri a cetăţenilor greci, nu sunt întrunite condiţiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor', a afirmat el, precizând că o continuare a discuţiilor depinde de noile propuneri de reformă din partea Atenei.

'Uşa rămâne deschisă', a subliniat el. 'Grecia este membră a zonei euro. Şi depinde doar de Grecia să rămână în zona euro', a adăugat Seibert.

În ce priveşte anunţul ministrului de finanţe grec Yanis Varoufakis de a demisiona, Seibert a insistat că ceea ce contează sunt luările de poziţie, nu persoanele. 'Problema o reprezintă mereu luările de poziţii, nu persoanele', a insistat el, adăugând că demisia nu i-a provocat niciun sentiment deosebit cancelarului german Angela Merkel.

Totodată, un purtător de cuvânt al ministrului german de finanţe Wolfgang Schauble a exclus din nou orice restructurare a datoriei Greciei.

Grecii au respins duminică ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaţionali, la un referendum convocat de guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras. Luni dimineaţă, ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, şi-a anunţat demisia, pentru a facilita negocierile privind un eventual acord, în contextul în care el avea o imagine proastă în rândul unora dintre omologii săi din cadrul Eurogrupului. AGERPRES