Copreședintele AUR, George Simion este într-un adevărat război cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a declarat sâmbătă că îi cere premierului Nicolae Ciucă să-l înlocuiască cât mai rapid ministru. În același timp, Simion amenință că dacă nu se va întâmpla asta va scoate în stradă 100.000 de oameni.

Menționăm că, în cursul zilei de sâmbătă, George Simion a organizat un protest la Craiova la care au participat sute de oameni.

„O să fie interzise protestele 20 de ani de acum încolo pentru că noi nu mai avem voie să ridicăm glasul. Şi în Parlament ne-au interzis să mai filmăm în direct, aşa că ne-am întors în mijlocul oamenilor.

Am dat un ultimatum Guvernului Ciucă să-l dea jos pe hoţul de la Energie, pe Virgil Popescu, în termen de 10 zile, altfel vor fi 100.000 de oameni în stradă şi o să-l scoată ei din Guvern dacă Ciucă refuză”, a declarat George Simion, în direct la România TV.

Simion: Protestul din București nu va degenera în violențe

În ceea ce privește protestul din 27 februarie ce va fi organizat de AUR la București și dacă se așteaptă ca acesta să degenereze în violențe, George Simion a spus că nu se pune problema de așa ceva.

„Nu vor exista niciodată violenţe când organizează AUR. Poate doar prin infiltraţi de la Jandarmerie, dar credem că s-au cuminţit şi cei de la Jandarmerie şi nu mai introduc infiltraţi printre participanţi. Vor fi zeci de mii de oameni

E dreptul nostru constituţional (să protestăm). Atâta timp cât încearcă să ne încalce drepturile…

O să fim din toate judeţele ţării în ultima duminică a lunii, pe 27 februarie. Vin oameni din fiecare judeţ şi chiar din Diaspora o să vină mulţi”, a afirmat George Simion.

George Simion, altercație cu ministrul Energiei

Amintim că, ședinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este „hoţ”.

Anterior, în timpul discursului ministrului Popescu, Simion a vociferat din sală. „Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a replicat Popescu, moment în care copreşedintele AUR a mers la tribună.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a intervenit, rugând chestorii să-l îndepărteze pe George Simion. „Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion”, a cerut Suciu.