Marcel Ciolacu nu se teme de o confruntare cu George Simion

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit vineri, pe 1 decembrie, despre liderul AUR, George Simion. Șeful Executivului a evitat să spună dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale de anul viitor. Totuși, a afirmat că nu îi este teamă de o eventuală confruntare cu Simion.

Într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu a spus că nu consideră că George Simion ar merita să ajungă în turul 2 al scrutinului.

„Nu mă sperie nimic, dar nu cred că Simion merită să fie în turul 2 pentru cea mai înalta funcție în statul român. Nu trebuie să faci orice să câștigi, asta e un principiu al meu.

Nu mă sperie deloc Victor dacă el crește, eu nu am dușmani politici, Simion e un adversar politic. Cum se manifestă în acest moment nu îl califică pentru a se înscrie în ultima etapă pentru că românii să decidă cine e președinte.

7 zile în politică e mult. Churchill a pierdut alegerile în 7 zile după ce a fost singurul om politic care a spus că e exclus să negocieze cu Hitler, a pierdut alegerile în 7 zile pentru că poporul a fost de acord că a contat foarte mult în timp de război și au dorit alt premier pe timp de pace. Noi, poporul, considerăm că trebuie altcineva”, a declarat el la România TV.

Viitorul politic al lui Ciolacu ar fi în pericol, dacă ar pierde alegerile

Marcel Ciolacu a recunoscut însă că viitorul său în politică ar fi în pericol, dacă ar pierde alegerile prezidențiale.

„Categoric. În primul și în primul rând, dacă pierzi un rând de alegeri, voi pleca din funcția de președinte PSD. În aceeași zi! Dar e un gest de normalitate, Victor! PSD a consacrat execuțiile nocturne… Democrația așa se construiește, e o democrație tânăra. Odată cu această coaliție, cu acest schimb de premieri în mod natural, e prima dată, din punctul meu de vedere când am intrat într-o democrație consolidată.

Acest lucru trebuie să se vadă și în interiorul unor partide. Cum să mai rămân la partid dacă am pierdut alegerile? La partid rămâi cât câștigi. E important să fii primul clasat, Victor, dar poți să nu faci o majoritate în guvern. Am 56 de ani, nu trebuie neapărat să fiu șef de partid sau premier.

Nu trebuie să fii numai șef toată viață. Totul e ciclic, nu există urcuș fără coborâș… . Dar nu am pretenții să mă caute lumea peste câțiva ani cum mă cheamă astăzi. Dar este normal, dar ce vreți ? Să devin un frustrat nefericit? Prefer să rămân cu prietenii mei, asta e”, a declarat premierul.

România avea nevoie de stabilitate

Tot la România TV, șeful Executivului a spus că atunci când s-a format coaliția de guvernare, România avea nevoie de stabilitate, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Acesta adăugat că „mai aveam puțin și închideam această țară”.

Șeful Executivului a fost întrebat dacă nu i-a vrut în Guvern sau a avut PNL eleganţa să îi retragă. Drept răspuns, a explicat că politica înseamnă negociere.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, de asemenea, dacă nu l-a vrut în Guvern nici pe Florin Cîțu ca ministru de Finanțe. El a răspuns că acest lucru „ar fi dus ţara în pragul unui dezastru”.

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Națională

Amintim că Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de Ziua Națională. Acesta a vorbit despre tendința de dezbinare a românilor din acest moment. În contradicție cu ceea ce se întâmpla acum 105 ani când s-a înfăptuit Unirea de la 1918.

Totuși, s-a arătat încrezător că țelul nostru va fi atins, acela de a face o Românie puternică, orientată spre dezvoltare. O Românie care să aducă un trai mai bun cetățenilor săi pe care premierul i-a invitat la unitate.

Premierul le-a cerut românilor să-și amintească de faptul că avem cu toții același drum de parcurs. El a făcut din nou apel la unitate și a spus că atunci când ceva tinde să ne dezbine, să nu uităm că țelul tuturor este comun. Mai multe puteți citi aici.