Acesta este citat în dosarul fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Actualul ambasador al României în SUA a aunțat totuși că nu se va prezenta la audieri.

George Maior susține că nu va fi prezent la audieri din cauză că ar avea întâlniri importante în SUA. Motivul este cel puțin curios, câtă vreme data la care ar fi trebuit să fie anchetat este într-o perioadă de concedii. Maior anunță că ar urma să ajungă în România abia în august.

Mai mult decât atât, Maior nu este la prima scuză folosită pentru a nu se prezenta în fața procurorilor. Acesta a mai fost citat la audieri la SIIJ şi în luna mai. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat însă Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție că George Maior nu se va putea prezenta la audieri, din motive de sănătate.

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.