Generali PPF Holding, un joint venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49 %), deţine în România companiile de asigurări Generali şi Ardaf, în proces de fuziune.

Preluarea tuturor acţiunilor la Generali PPF Holding se va derula în două etape, Generali urmând a prelua un pachet de 25% până la data de 28 martie 2013 şi restul până la finele lui 2014. Pentru a finanţa prima tranşă a acordului, Generali va utiliza sumele strânse de pe urma obligaţiunilor vândute în luna decembrie 2012 urmând ca după efectuarea primei plăţi să-şi instaleze propria echipă managerială la Generali PPF Holding.

"Tranzacţia elimină orice incertitudine cu privire la strategia noastră de dezvoltare în Europa Centrală şi de Est", a declarat directorul executiv de la Generali, Mario Greco.

Generali şi PPF, companie controlată de miliardarul ceh Petr Kellner, au înfiinţat în 2007 societatea mixtă Generali PPF Holding prin combinarea operaţiunilor lor din domeniul asigurărilor de pe piaţa din Europa de Est. În prezent compania are nouă milioane de clienţi în 12 ţări din regiune.
Sursa: Agerpres