General Motors este dispus să mute sediul companiei din oraşul Detroit, să vândă fabrici din SUA şi să renegocieze unele părţi ale programului de restructurare cu principalul sindicat al salariaţilor, a declarat luni directorul general al constructorului auto, Fritz Henderson.

În pofida disponibilităţii de negociere, probabilitatea ca GM să intre în faliment până la 1 iunie creşte, ca urmare a termenelor limită impuse de autorităţi.

„Este tot mai probabil să ne îndeplinim obiectivele de restructurare în faliment, însă există o şansă ca procesul să se desfăşoare în afara instanţei”, a spus Henderson.

GM a achiziţionat clădirea de birouri din Detroit, cunoscut ca Detroit’s Renaissance Center, anul trecut, pentru 625 milioane de dolari.

Detroit este considerat centrul industriei auto americane, întrucât găzduieşte sediile principalilor constructori auto, ca GM, Ford şi Chrysler.

GM trebuie să ajungă la un acord cu sindicatele şi creditorii, pentru restructurarea datoriilor şi a activităţii.

Grupul a anunţat, deja, că nu va putea onora plăţi de un miliard de doalri la 1 iunie, reprezentând scadenţa unor obligaţiuni.