Compania va începe să imprime 3D injectoare metalice de combustibil pentru turbinele cu gaz şi alte componente și, potrivit estimărilor, acestea vor intra în producţie în 2015. GE Oil & Gas se va concentra, la început, pe fabricarea injectoarelor de combustibil şi a pompelor electrice submersibile care transportă petrolul de la sondele aflate la mare adâncime.

Eric Gebhardt, director tehnologic al diviziei GE Oil & Gas, a precizat că piesele aveau „dimensiunea potrivită” pentru fabricaţia aditivă. În prezent, lucrătorii folosesc instrumente de prelucrare tradiţionale, cum ar fi freza şi strungul, pentru a îndepărta materialul de pe piese în timpul producţiei şi pentru a obţine forma finală. Însă imprimarea 3D şi alte tehnici de fabricaţie aditivă construiesc obiectele pornind de la un fişier digital, strat cu strat.

Metoda permite inginerilor să proiecteze piese mai uşoare, cu caracteristici şi geometrii care, de cele mai multe ori, ar fi imposibil de realizat prin metode convenţionale. Se reduc totodată şi deşeurile generate de metodele de fabricaţie tradiţionale prin tăierea pieselor din blocuri mai mari de materiale.

De asemenea, mai sunt testate şi piese imprimate pentru turbine cu gaz. Aceştia folosesc tehnologia pentru a reduce timpul necesar proiectării şi pentru a studia idei noi

Te-ar putea interesa și: