GE Money, divizia de retail a companiei General Electric urmareste extinderea retelei locale cu peste 20 de unitati, se arata intr-un comunicat al companiei. Pana in prezent, GE Money detine trei companii in Romania, Motoractive Leasing, Estima Finance si Domenia Credit, achizitionate la sfarsitul anului 2006. Planul investitional al companiei pentru anul 2007 are ca obiectiv consolidarea serviciilor financiare de retail oferite pe plan local, in special prin dezvoltarea unei platforme integrate care sa ofere servicii financiare clientilor persoane fizice si IMM-urilor.  

“Avem planuri ambitioase de investitii si dezvoltare pentru cele trei afaceri pe care le detinem in Romania. Pe termen scurt, vom investi in consolidarea si integrarea acestora in noi canale de distributie (inclusiv 20 noi unitati teritoriale), in platforme IT si dezvoltarea de noi produse. Planurile noastre de dezvoltare combina know-how-ul si experienta GE Money la scara internationala, cu expertiza si competentele echipei locale”, spune William H. Cary, presedinte si CEO GE Money pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

GE Money este prezenta in peste 25 de tari din Europa. Exceptand companiile romanesti achizionate anul trecut, GE Money a incheiat doua joint venture strategice cu BBK din Spania si cu Grupul Al Futtaim din Emiratele Arabe Unite, si a mai achizitionat o participatie semnificativa in cadrul uneia dintre cele mai mari banci din Turcia, Garanti Bank. Potrivit comunicatului, GE Money EMEA a inregistrat in 2006 o crestere de 11% (89 miliarde de dolari) a activelor in regiune si o crestere a venitului net cu 22%, pana la valoarea de 1,6 miliarde de dolari.

GE Money, divizie a companiei General Electric, detine active in valoare de 190 miliarde de dolari si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 54 de tari. Printre produsele aflate in portofoliul companiei se numara carduri de credit, credite de consum, credite si leasing auto, credite ipotecare, carduri corporate, credite de consolidare a datoriilor, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, produse de asigurare complementare produselor de credit.

GE Money a intrat pe piata din Romania in trimestru al treilea al anului 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit SA.

Sursa: Capital 14 Februarie 2007