In aceste conditii, pretul cascavalului distribuit de aceasta firma a scazut cu circa 10.000 lei/kg. Este un punct castigat, dar, din pacate, meciul cu falsificatorii are foarte multe puncte, dat fiind numarul mare al celor care vand aceeasi Marie, dar cu palarie „ecologica”, „biologica”, „naturala” etc.

Prohibitie la fumat in Radio Romania
Efectele Legii antifumat se fac deja simtite, la mai putin de o luna de la intrarea in vigoare. In cladirea postului national de radio nu mai este permis fumatul nici pe coridoare, nici macar pe scari. Fumatorii trebuie sa coboare opt, sase sau alt numar de etaje pentru a trage un fum in fata cladirii Radio, din general Berthlot. Fumatorii se plang ca nu se pot concentra din cauza aceasta si ca pierd foarte mult timp cu coboratul si urcatul din birouri sau cabine pana in fata cladirii, pentru o tigara. Ei mai spun ca normal ar fi sa existe locuri speciale pentru fumat in institutie, astfel incat fumul nu i-ar deranja pe nefumatori.

Sarbu investeste in Sinaia
La Cota 1400 din Sinaia se lucreaza de zor la constructia unui nou hotel. Proprietarul este nimeni altul decat Adrian Sarbu, care mai detine in oras cateva vile, o cabana, hotelul Alpin (la Cota 1400), precum si telecabina din statiune. Se vede ca investitiile in turism sunt mai profitabile decat cele in televiziune, intrucat statia Pro TV Sinaia a fost inchisa.
De Craciun, boss-ul Pro TV a fost vazut la Sinaia impreuna cu Janine, familia ministrului de externe Mircea Geoana – nasul fetitei sale – dar si familia premierului Adrian Nastase.

Motive, motive
Cardul nu este un mijloc de plata acceptat nici macar in locatiile in care figureaza ca ar fi. Motive exista destule. La magazinul Nic din Piata Amzei, cumparaturile cu cardul nu pot fi mai mici de cinci dolari (cu TVA sau fara, oare?). La „Libraria Noi” de la Dales, motivul invocat dumnica seara, putin inainte de inchidere, este acela ca reteaua este foarte aglomerata si validarea tranzactiei dureaza mult (adica peste programul cu clientii). La restaurantul Vanatorul din Predeal, doar seful lucreaza cu cardul. „Poporul” (citeste chelneri) n-are voie. si cate altele…

TaNasescu experimenteaza pe contribuabili teza sa de doctorat
Majoritatea analistilor economici spun ca inca nu este momentul ca impozitul pe venitul global sa fie aplicat si dobanzilor la depozitele bancare, deoarece ar descuraja si mai mult inclinatia spre economisire a romanilor – cea mai scazuta, comparativ cu restul tarilor din Europa Centrala si de Est. Ar mai trebui asteptat cam
sapte-opt ani pentru cuprinderea dobanzilor in venitul global. Ministrul de finante Mihai Tanasescu este insa de alta parere: ar trebui sa incepem cu o „simulare” – ca sa il citam pe domnul minstru – a acestei masuri in 2003 si cu aplicarea ei din 2004. De ce atata graba? Raspunsul posibil ar putea veni de pe site-ul Guvernului. Ministrul Tanasescu trebuie sa isi dea doctoratul care, de regula, dureaza
patu-cinci ani. si cum statutul de doctorand la ASE Bucuresti l-a capatat abia in 2000 (specializarea „Teme de fiscalitate – Impozitul pe venitul global”), iata ca momentul predarii lucrarii de disertatie s-a apropiat. Probabil, domnul Tanasescu a avut si „ghinionul” vreunui profesor mai sever, care i-a cerut o simulare completa a introducerii impozitului pe venitul global, asa ca n-a mai avut cale de intors: ori face simularea acum pentru a se prezenta cu rezultatele la examen in 2004, ori „nu mai pupa” doctorat in 2004. Trebuie inteles si dansul. Doar n-o sa astepte inca sapte-opt ani ca sa-si ia doctoratul.