Valeriu Stoica tine la silueta
PNL a deschis sezonul la dezbateri. Prima dintre ele, intitulata „Reforma morala si institutionala”, a fost sustinuta de Valeriu Stoica, prim-vicepresedintele PNL si ministru al justitiei. Dupa exposeul prim-vice-lui si cateva controverse suscitate de Octavian Paler, s-au servit fursecuri. Rugat de o admiratoare sa guste cateva, Valeriu Stoica a refuzat politicos: „Nu, multumesc, ingrasa”.

Pe regizorul Stefan Iordanescu il paste un transfer
In lumea teatrala circula zvonul potrivit caruia regizorul Stefan Iordanescu este marele favorit al concursului pentru ocuparea postului de director al teatrului Lucia Sturza Bulandra din Bucuresti. In prezent, postul este vacant prin demisia actorului Victor Rebengiuc. Regizorul Stefan Iordanescu este directorul Teatrului National din Timisoara si initiatorul Festivalului National de Dramaturgie Romaneasca, manifestare care a mai scos din anonimat institutia timisoreana.

Statul cheltuieste 5 miliarde pentru o medalie
In vreme ce pentru prevenirea si combaterea inundatiilor si ingheturilor a fost prevazuta in Legea bugetului impresionanta suma de 0,3 miliarde lei, pentru confectionarea medaliei „Steaua Romaniei”, guvernantii au alocat 4,9 miliarde lei. De peste 16 ori mai mult, decat pentru inundatii.

Fetita lui Andrei Gheorghe nu invata la stat
Anastasia Gheorghe, fetita star station-ului ProFM, Andrei Gheorghe, invata la scoala evreiasca Lauder, cu predare numai in limba engleza. In schimbul unei taxe de 2.000.000 lei, platita de tatic, Anastasia se bucura de conditiile unei scoli dotate cu mijloace audio-video si are profesori alesi pe spranceana.

Strainii dau mii de dolari pe o cartela telefonica romaneasca
Colectionarea cartelelor telefonice a devenit un hobby foarte la moda in strainatate. Ca si in cazul timbrelor, valoarea cartelelor creste in functie de raritatea lor. Intr-un catalog german dedicat cartelelor telefonice, o cartela romaneasca, aparuta in anul 1993 si ilustrata cu o reclama la Datatim este evaluata la 3.500 marci germane. Cartela a fost emisa intr-un tiraj de doar cateva zeci de exemplare si a fost distribuita numai pe aeroporturile Timisoara si Bucuresti.