Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului “Victor Babeș”, are o previziune sumbră. Mai exact, acesta a declarat la Digi24 că libera circulație va avea un impact major asupra numărului de infectări. Aceasta va aduce. tulpinile de virus care vor continua să apară în România.

În acest context, medicul a făcut un apel la cetățeni să continue să se protejeze, deoarece transmiterea virusului este aerogenă.

“Ce trebuie să reținem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulație e clar că va aduce și toate tulpinile care vor mai fi descoperite”, a spus medicul.

Totodată, el  mai adăugat faptul că România se află la începutul valului trei al pandemiei, resimțind numărul de noi infectări. Potrivit medicului, indiferent de tulpină, numărul cazurilor va continua să crească și să producă dezastre asupra organismului uman.

”Vreau să subliniez că suntem la început de creștere, de val 3. Ceea ce în alte țări se apropie de vârf, noi am început să simțim creșterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină ei, o să vedeți că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească și restul formelor.

Indiferent ce tulpină ar fi, acest virus dă o boală care nu știm încă ce dezastre va putea produce în timp asupra organismului”, a adăugat medicul.

Nu există niciun fel de tratament

Emilian Imbri a mai adăugat că românii trebuie să știe că nu există niciun fel de tratament, indiferent de forma de tulpină, iar singurele medicamente aplicate pot doar să încetinească înmulțirea tulpinii din oragnism, dar nu și stoparea acesteia definitiv.

Medicul susține că singura soluție rămâne protecția și vaccinarea în lupta cu virusul ucigaș.

”Încă un amănunt esențial: nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum. Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulțirea, să o încetinim în organism și practic ne limităm la a ști foarte puține lucruri încă și a nu ști foarte multe despre ce se va întâmplă în viitor.

Ceea ce trebuie să facem e să ne protejăm să nu uităm că vaccinarea e o formă prin care ne întărim organismul, dar că încă suntem expuși în a lua această boală”, a declarat Emilian Imbri.

De menționat este faptul că, declarațiile medicului vin în conetxtul în care, România a anunțat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană. Este vorba de două persoane din București și Pitești.