Cod roşu de COVID! Urmează noi restricţii în Bucureşti. Ne aşteptăm la ce e mai rău

Ultimul bilanț din partea Grupului de Comunicare Strategică informează că Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roșu. Dacă joi rata incidenței era de 2,79 la mia de locuitori, vineri aceasta a crescut la 3,05 la mia de locuitori. Așadar, bucureștenii au parte, din nou, de restricții.

Managerul Institutului Matei Balș din Capitală, Cătălin Apostolescu, a precizat că se așteaptă la ce e mai rău, referindu-se la o posibilă creștere a numărului de pacienți. El se așteaptă și la o creștere a pacienților cu forme mai severe ale bolii care vor avea nevoie de Terapie Intensivă.

”Ne aşteptăm la ce e mai rău. Ne aşteptăm să crească numărul de pacienţi, dar şi de pacienţi cu forme grave la Terapie Intensivă. Pradul de ocupare a depăşit acum 95%. Se va ajunge rapid de tot la colmatarea spitalelor COVID. Unii pacienţi ar putea să nu mai aibă loc să fie primiţi şi va trebui să fie trimişi în alte oraşe.”, a spus acesta la Digi 24.

Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti – 927 şi judeţele Timiş – 354, Ilfov – 241, Braşov – 217.

Intră în vigoare alte măsuri de restricție

Legea precizează că, la o rată a incidenței de peste 3 la mia de locuitori, se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În ceea ce privește educația, în scenariul roșu merg la școală doar copiii din școala primară, respectiv cei din clasele 0-4. Amintim că ministrul Educației și cel al Sănătății au dat un ordin comun potrivit căruia, în cazul unui scenariu roșu, creșele și grădinițele rămân deschise.