În cadrul Galei Capital, în care a fost lansată ediția 2021 a ”Top 100 Femei”, la decernarea premiilor, Flavia Teodosiu a precizat:

„Mulțumesc foarte mult celor care într-adevăr m-au ales și mi-au dat această mare bucurie și onoare de a câștiga acest premiu”. Trebuie menționat că nu este prima dată când a câștigat acest premiu. „Să știți că e o mare bucurie și onoare pentru că ceea ce facem noi avocații este o luptă imensă pentru că drepturile și libertățile sunt obligatorii pentru a fi respectate”.

„Dacă un avocat își iubește profesie, iubește oamenii, se iubește pe sine și își dedică tot timpul pe care îl are exercitării acestei minunate profesii care, după părerea mea, este cea mai frumoasă. Sunt avocat de peste 30 de ani și mă bucur în fiecare zi. Suntem avocați pe care oricine se poate baza atunci când are probleme. Mulțumesc din suflet, chiar sunt emoționată. Fac în fiecare zi acest exercițiu de a vorbii. Parcă astăzi e puțin altfel. Într-adevăr este o mare bucurie acest premiu”.

Avocatura nu este o profesie ușoară și nici una de ale căror probleme te poți detașa, după ce pleci de la birou. ”De-a lungul carierei am avut multe provocări profesionale care, din când în când, s-au împletit cu cele personale. Atunci a fost cel mai greu. Când am fost nevoită să plâng acasă, iar în lume să fiu luptătoare, căci oamenii aveau încredere că mă voi lupta până la capăt pentru ei”, spune Falvia pentru Capital. 

Puterea de a te detașa 

Una dintre cele mai mari prvocări ale avocatei Teodosiu a fost perioada în care ea însăși a trecut prin necazuri: ” Îmi amintesc că era în perioada în care eu însămi aveam o problemă personală. Un banal divorţ care însă, s-a transformat într-o luptă surdă, mută, inutilă. Ei bine, în exact acea perioadă am avut cele mai multe cauze cu divorţuri, partaje, minori târaţi dintr-o parte în alta. Cred că cea mai mare realizare a mea a fost să reuşesc să mă detaşez şi fac tot ceea ce mi-a stat în putinţă să stopez ura şi dorinţa de distrugere reciprocă dintre clienţii mei. Să îi împac”, declară Flavia Teodosiu. 

Tot atunci și-a jurat că va continua să facă în așa fel încât să ajute oamenii care ajung în astfel de situaţii, să iasă cât mai repede şi mai uşor. ”Cu totul alta este situaţia când aperi oameni acuzaţi de diverse fapte, precum săvârşirea unor infracţiuni, de care, tu, ca avocat, îţi dai seama din primul moment că nu le-au săvârşit. Atunci este şi mai greu, căci dacă urmează şi detenţia, puşcăria, ai pe umeri soarta omului care este închis şi distrus, precum şi familia acestuia”, subliniază avocatul.

Pentru Flavia Teodosiu, rețeta succesului este simplă. ”Primul element: demnitatea. Personală şi profesională. Iubirea de aproapele tău. Perseverenţa. Permanenta autocunoaştere şi depăşire. Atât personală, cât şi profesională. În profesia de avocat nu încetezi niciodată să înveţi. Cine crede că a ajuns avocat şi nu mai învaţa, greşeşte fundamental. Un avocat bun învaţa zilnic. Din toate domeniile…”, spune Flavia. ”De la toţi oamenii ai ceva de învăţat. Acest lucru l-am văzut la tatăl meu, care aşa m-a şi educat profesional, să zic, căci eu mi-am început desăvârşirea profesională cam pe la 14 ani, când verile mergeam cu el în instanţă, atunci când se putea. De la el am învăţat acest mare secret: respecta şi ajuta oamenii şi, nu uita, de la fiecare ai ceva de învăţat”, subliniază avocatul. 

Un hobby cu vocalize

”Eu cânt, vocal, oricând am posibilitatea şi cel mai mult îmi place să cânt împreună cu fratele meu, Flavius Teodosiu şi cu nepoata mea Linda. Trebuie să vă mărturisesc că fac parte dintr-o familie de avocaţi şi muzicieni în acelaşi timp. Eu sunt a treia generaţie de avocaţi în familie, părinţii şi bunicul meu fiind tot avocaţi dar, în acelaşi timp, şi muzicieni. Bunicul şi tatăl meu cântau la vioară, iar tatăl meu, la rândul său, a avut chiar şi o orchestră cunoscută în anii 1950-1960, orchestra Puiu Teodosiu, el cântând însă şi la pian, la soxofon, chitară”, ne-a mărturisit Flavia Teodosiu.

CITAT

”Ceea ce este important este să nu uităm niciodată, ca avocaţi, că apărăm drepturile şi libertăţile oamenilor”, Flavia Teodosiu