Câştigării acestei categorii au fost desemnaţi dintr-o listă cu zece nominalizaţi în funcţie de votul cititorilor revistei Capital şi de aprecierile redacţiei.

A fost prima ediție când trofeul acestei categorii nu a ajuns la o bancă, ci la un asigurător, conform voturilor exprimate. Anul trecut, Omniasig  Vienna Insurance Group, compania care a înregistrat o creștere de peste 13% a businessului, s-a plasat pe primul loc pe piața asigurărilor generale, cu o cotă de piață de 14%, conform ASF, și tot pe primul loc în funcție de volumul total al despăgubirilor plătite. "Este o mare onoare pentru noi, faptul că cititorii revistei Capital ne-au ales. Calitatea serviciilor noastre s-a simţit repede. Mereu ne dorim să facem lucrurile mai bine pentru clienţii noştri, pentru că în domeniul asigurărilor se poate", a spus Mihai Tecău, președintele Directoratului Omniasig.
Trofeul a fost înmânat câștigorului categoriei de către ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

 

Deși a intrat recent pe piața românească, datorită noului concept, IDEA Bank a reușit în scurt timp să câștige cotă de piață pe segmentul către care se adresează în principal. Și anume, persoane fizice și IMM-uri, în special firmele mici, iar asta s-a putut observa și în votul acordat de cititori. În prezent, instituția bancară operează 32 de sucursale la nivel national, dar vrea ca în câțiva ani să ajungă în primele zece bănci din România. Astfel, IDEA Bank s-a situat pe locul al doilea. "Mulţumesc foarte mult pentru acest premiu, care este o mare surpriză pentru noi, dar totodată o mare onoare şi o mare obligaţie. Ceea ce ne dorim este să ducem mai departe logo-ul sub care lucrăm, să continuăm să asigurăm servicii clienţilor noştri, simple şi de calitate. Le mulţumim celor care au apreciat activitatea noastră", a declarat Mioara Popescu, preşedintele executiv al Idea Bank .

Premiul al treilea a ajuns la liderul pieței din leasing din România, care a finanțat anul trecut bunuri în valoare de circa 340 milioane de euro. În același timp, profitul consolidat al activităților de leasing al Unicredit Leasing, s-a majorat cu 15%, ajungând la 5,5 milioane de euro. "Mulţumim Capital, mulţumim clienţilor şi partenerilor noştri. Premiul acesta ne onorează, dar în acelaşi timp ne şi obligă, de aceea vin în seara aceasta în faţa dumneavoastră cu promisiunea şi cu angajamanetul totodată de a susţine mediul de business în România, de a susţine investiţiile de care avem cu toţii nevoie, de a susţine mediul privat dar de a susţine şi investiţiile din mediul de stat. Vă mulţumesc!", a spus Mircea Cotiga, CEO-ul Unicredit Leasing.

Nominalizații acestei categorii au fost:

•    Banca Comercială Română
•    BRD Groupe Societe Generale
•    Banca Transilvania
•    OTP Bank
•    Idea Bank 
•    Unicredit Leasing
•    Alliaz Tiriac
•    Safety Broker
•    Omniasig Vienna Insurance Group
•    Banca Comercială Feroviară

 

Organizarea Galei Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri” a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri: Carrefour Romania, IIB- The Institute for Independent Business, Cristim, Erbasu SA, Astra Vagoane Calatori SA, BMW GROUP România, Schlumberger, Beckers, Le Chateau, Mara Mura.