Niculae Bădălău, ministrul economiei, membru în Guvernul Dăncilă, care asigură conducerea Uniunii Europene, a făcut o gafă pe care nu o fac nici elevii de liceu, dintre cei care au reușit să ia Bacalaureatul. El a confundat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei, două instituții total diferite.

”Un garant al Constituției, cum este președintele României, blochează activitatea Guvernului prin actele dânsului. Nu trebuie să uităm că în acest moment România conduce Consiliul European pe diferitele comisii și cei doi miniștri sunt extrem de importanți, cei doi miniștri care ar trebui investiți”, a spus Bădălău, la Antena 3, uitând că România a preluat, defapt, conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Pe lângă rolurile de dușman sau prieten al lui Dragnea pe care le-a jucat în ultimii ani Niculae Bădălău mai este cunoscut și pentru manelele cu înjurături care i-au fost dedicate de apropiați, dar și pentru promisiunile grandioase făcute oamenilor din Giurgiu, județul pe care îl păstorește.

Printre altele, el a afirmat că, peste Dunăre va fi construit un pod pe perne de aer, dar și că la Giurgiu va face o fabrică compania Mitsubishi sau că firme franceze vor construit un aeroport, în Giurgiu.