Relu Fenechiu Fenechiu ar fi trebuit să achite statului aproape un milion de euro, potrivit unei sentinţe definitive a Tribunalului Bucureşti, din noiembrie 2016.

Acesta a fost găsit vinovat de trafic de influenţă după ce ar fi cerut şi primit mită.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus sechestru pe averea lui Fenechiu încă din 2017 şi este instituţia care ar fi trebuit să se ocupe de recuperarea sumei.

Angajaţii Fiscului nu au recuperat această sumă din cauza lipsei citării, scrie Adevărul. Jurnaliştii scriu că greşeala a fost confirmată şi de Judecătoria Iaşi, care a anulat executarea silită şi procesul verbal de sechestru instituit de ANAF împotriva lui Fenechiu şi, în plus, a obligat Fiscul să îi achite lui Fenechiu 1.000 de lei, drept cheltuieli judiciare.

Pentru mita de aproape 1 milion de euro Fenechiu a primit 3 ani şi 10 luni de închisoare însă pedeapsa i-a fost contopită cu o altă condamnare, de cinci ani, pe care Fenechiu o executa la acel moment, în dosarul „Transformatorul”. După contopire, Fenechiu a mai primit şase luni de închisoare la cei cinci ani, fiind însă eliberat condiţionat, în august 2017, după ce a executat aproximativ 3 ani şi jumătate de închisoare, scrie  Adevărul.