Aceasta i-a oferit Manuelei Carmena o vază. Pentru a nu se sparge, Firea a împachetat-o ca la carte. Cinci oameni s-au chinuit să o desfacă.

„Firea la Madrid! 5 oameni se luptă cu o cutie de carton. Gafă diplomatică la Madrid! AGAIN! 5 oameni s-au chinuit aproape 2 minute ca să desfacă un cadou pentru primarul Madridului, Manuela Carmena. Obiectul de artă (o vază) oferit de primarul Gabriela Firea era învelit în două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie urâtă de carton, murdară şi lipită cu bucăţi de bandă adezivă”, a scris Felix Damian pe Facecook.

Imagini pentru firea vaza

„Şi asta nu e tot! Pare incredibil pentru o ţară europeană ca România, dar şeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa, adică pe subsemnatul şi pe Annamaria Damian. Să se ştie! Nu ne-a chemat nimeni!

Am aflat noi, în ciuda eforturilor Ambasadei de a ne ascunde orice activitate de interes public în care sunt implicate autorităţile României! (…)

Excesul de zel de pe vremea răposatului nu a dispărut, nici vechile apucături securiste, iar ambasada de la Madrid ne dovedeşte încă o dată că nu are nicio legătură cu spiritul european al transparenţei şi cu respectarea dreptului la libertatea de exprimare”, a mai spus jurnalistul.