Gabriela Firea a răbufnit la adresa profesorilor care fac trafic de droguri. Fostul ministru a susținut că acești nu au ce căută în învățământ. Liderul PSD a arătat că nu putem ține la catedră, să ne îndrume copiii pentru viață, persoane care îi alimentează cu substanțe care îi pot băga în pământ.

Ea a atras atenția că situația profesorilor descoperiți de autorități că fac trafic de droguri este îngrijorător. Gabriela Firea a spus că acest lucru ne arată cât de periculos este fenomenul consumului în rândul tinerilor. În opinia sa, prevenția este singurul demers care poate ajunge la tineri. Acest lucru, a continuat ea, este posibil chiar și când sursa este atât de aproape, în rândul cadrelor didactice.

Atac dur la adresa profesorilor care fac trafic de droguri

„Acești profesori trebuie să răspundă pentru faptele lor și nu mai pot profesa vreodată! Cred că ar fi util ca școlile să extindă protocoalele de colaborare cu autoritățile pentru a depista la timp cazurile de trafic în școli. Nu ne mai putem ascunde după deget”, a reacționat, pe Facebook, liderul PSD.

Ea a amintit că unii spun că acțiunile de prevenție ar fi naive. Sau că mesajele campaniilor antidrog ar fi neconvingătoare în fața tentațiilor care apar din anturaj, de la „prieteni”.

„Resping total aceste afirmații! Orice demers de comunicare cu tinerii, mai mult sau mai puțin inspirată, este utilă. Discuțiile cu tinerii despre ce au de pierdut și la ce risc se supun, prin diverse voci, nu pot fi abandonate”, a punctat Gabriela Firea.

Studenti/ SURSA FOTO: Dreamstime

Gabriela Firea susține că facem, de multe ori, o greșeală fatală

Acesta a explicat că a discutat mult în ultimii ani cu specialiști, membri ai societății civile, cu părinți și profesori despre prevenția consumului de droguri în rândul tinerilor. Subiectul a vizat efortul pe termen lung pe care trebuie să-l facem cu toții.

„Facem, însă, de multe ori o greșeală fatală: privim fenomenul prin ochii adultului, așezat, cu argumente raționale”, a arătat fostul ministru.

Extinderea pe termen lung a programelor de prevenție în școli

Gabriela Firea a subliniat că, în calitate de mamă, nu doar ca politician, știe la cât de mult informație sunt expuși copiii și adolescenții, dar cât de puține cunoștințe au. Ea a arătat că aceștia poate nu înțeleg pe deplin că drogurile îi pot face slabi fizic și psihic, le distrug complet viața și cariera.

De aceea, Firea a susținut că este utilă extinderea pe termen lung a programelor de prevenție în școli. Acestea trebuie să vizeze toate părțile implicate direct. Este vorba de profesori, părinți sau autorități.

„Avem un război pe termen lung, nu doar o bătălie”, a conchis fostul ministru pe pagina sa de socializare.