Ministrul Familiei Gabriela Firea a declarat duminică faptul că PSD dorește să crească pensiile și, în acest context, a vorbit despre responsabilizarea partidelor politice din coaliția de guvernare. De asemenea, aceasta se arăta bucuroasă vineri de faptul că social-democrații s-au impus în coaliție în ceea ce privește demararea negocierilor cu Comisia Europeană privind procentul din PIB alocat pensiilor.

Creșterea pensiilor nu este o măsură populistă

„Pe mine mă bucură faptul că împreună, toţi colegii mei, şi Partidul Social Democrat a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB – 9,4 pentru pensii. Ştiţi că s-a spus la început că este un subiect tabu de care să nu ne atingem, trebuie doar să avem reforme şi să îngheţăm pensiile mult timp de aici înainte, unii dintre seniori nici nu vor mai prinde acele vremuri mai bune, mai calde.

Cu toate problemele, cu toate refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că tot timpul venim cu măsuri populiste – dar nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă şi orice stat are grijă de persoanele care nu mai au acum posibilitatea să aibă două, trei job-uri, pentru că aceste recomandări, munciţi mai mult, nu sunt valabile în cazul seniorilor”, a declarat vineri ministrul.

PSD dorește și investiții

În același timp, ministrul Familiei spune că PSD dorește și investiții deoarece acestea aduc, printre altele, fonduri la bugetul de stat și locuri de muncă.

„Ne dorim şi investiţii, pentru că acestea aduc fonduri la bugetul de stat, aduc locuri de muncă, aduc stabilitate, dar ne dorim să nu îi lăsăm pe aceşti oameni care nu mai au ce să facă mai mult decât au făcut, că au muncit o viaţă, să-i lăsăm deznădăjduiţi.

Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate în voia sorţii şi nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, de ce să nu o spunem, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate, trăieşte cine poate, cum poate, scapă cine poate. Noi nu putem să acceptăm acest mod de a conduce o ţară şi componenta noastră nu cred că este una populistă, este una umană”, a adăugat Gabriela Firea.