Gabriela Firea acuză că ”s-a spus de la cel mai înalt nivel politic că bucureștenii vor câștiga din acest buget”, însă lucurile sunt exact invers.

Primarul general are un anunț dramatic pentru bucureșteni: ”din cauza bugetului mai mic oferit de Guvern pentru anul 2019, o vor duce mai rău!”. 

Firea a anunțat că Bucureștiul riscă să nu își mai poată plăti facturile la termoficare și iluminat, plus multe alte servicii extrem de importante pentru locuitorii capitalei.

”Au fost dezinformări legate de bugetul pe anul acesta. Dacă acest buget rămâne așa cum e acum, pierdem 25% din sumele raportate la veniturile de anul trecut, aproximativ 180 de milioane de euro.

S-a spus de la cel mai înalt nivel politic că bucureștenii vor câștiga din acest buget, că i s-a repartizat o sumă mai mare. Fals! Dimpotrivă, bugetul, per ansamblu, scade.

S-a afirmat că sunt mai puțini bani la Primăria București și că vor merge mai mulți la primăriile de sector. Avem de-a face cu o minciună deoarece toți bucureștenii știu că Primăria Capitalei are atribuții diferite față de cele de sector.

Primăria București trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toți locuitorii din cele 6 sectoare: termoficare. transportul public, spitalele, cele 20, iluminatul, apă și canalizare, infrastructura mare, cămine pentru vârstnici, grădinițe și școli sociale, marile parcuri, 15 parcuri, etc. Guvernul a decis să taie bani. 90% din serviciile publice din București sunt finanțate și subvenționate.

Bucureștenii o vor duce mai rău în perioada următoare, dacă Guvernul nu decide să revină la decizia de a amputa bugetul pe anul acesta.”, a declarat Gabriela Firea.