„M-am asigurat că Planul de Măsuri aprobat de către Centrul de Combatere a bolilor al Municipiului Bucureşti va fi aplicat cât mai urgent. La nivelul Primăriei Capitalei funcţionează începând de ieri o celulă de criză formată din reprezentanţii ALPAB, ai Poliţiei Locale, ai ASSMB, ASPA, DGASMB. Conform specialiştilor, nu există un risc imediat de transmitere la om a virusului gripei aviare, însă reprezentanţii Municipalităţii cu responsabilităţi în implementarea măsurilor asumate vor acţiona pentru a preîntâmpina răspândirea bolii şi vor comunica permanent cu toate instituţiile implicate în acest proces", a declarat Gabriela Firea.

"Deşi nu există un risc imediat de transmitere la om, suntem obligaţi să luăm toate măsurile care se impun conform legislaţiei internaţionale, pentru a împiedică apariţia unui virus gripal recombinat (adică virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populaţia umană", potrivit managerului Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, Adrian Streinu-Cercel. Totodată, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), instituţie subordonată Municipalităţii, supravegează populaţiile de păsări sălbatice din parcurile şi de pe lacurile pe care le administrează şi va notifica autorităţile competenţe în cazul păsărilor descoperite moarte.
Potrivit unui buletin de analiză emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, a fost confirmată influenţa aviară la cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa, transmite Primăria Sectorului 1, care precizează că a constituit celulă de criză. Mediafax